Achtergrond
Geboren en getogen in de Achterhoek, in een gezin met zeven kinderen op een gemengd boerenbedrijf met hoofdtak melkvee.
Maurits Steverink studeerde aan de universiteit Wageningen (genetica, reproductie en algemene economie). Aansluitend werkte hij er als onderzoeker en maakte vervolgens de stap naar fokkerijorganisatie IPG als geneticus.
Na zijn wetenschappelijke loopbaan werkte Steverink vijf jaar in de vleesindustrie als inkoper, kwaliteitsmanager en bureaumanager inkoop bij Sturkomeat (nu Vion). Hij ontwikkelde er (internationale) ketenconcepten en implementeerde ketencommunicatie.
|
|
Met deze opgedane ervaringen vervolgde hij zijn loopbaan bij Bionext waar hij projectmatig
werkte aan het opzetten van de keten voor biologisch varkensvlees.
Sinds 2005 werkt hij als zelfstandig projectmanager aan het bouwen van duurzame
ketenconcepten met vlees, zuivel, eieren en vleeswaren voor retail en foodservice. Steverink
voerde deze projecten uit in de functie van ketenmanager voor een tweetal convenanten
(Marktontwikkeling Biologische Landbouw en Marktontwikkeling Verduurzaming Dierlijke
Producten) waar achteraf het ‘instrument’ ketenmanagement als zeer succesvol is
geëvalueerd.
De diverse werkzaamheden leverden hem tot op heden een uitgebreid netwerk op en ervaring met retail, foodservice, speciaalzaken, fabrikanten, agrarische ondernemers en het vermarkten van 'verduurzaming'.
Door zijn wetenschappelijke achtergrond én kennis van de commerciële praktijk legt hij de verbinding tussen bedrijfsleven en onderzoek en brengt wetenschappelijke kennis tot waarde. Diverse innovatieve projecten die hij heeft begeleid, hebben hierdoor aan kracht gewonnen voor de praktijk. De wens om vraaggestuurd te werken mondde in 2005 uit in de oprichting van het vraaggestuurde innovatienetwerk Bioconnect waarin overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven samen de verantwoording hebben voor onderzoek en innovatie.
Maurits Steverink werkt voortdurend aan zijn eigen ontwikkeling. Na enkele financiële cursussen en NIMA A heeft hij in 2006 de opleiding Master of Food afgerond bij EFMI aan de Erasmus Universiteit. Dit leverde hem de titel MFM op naast die van ir.
In 2008 doopte hij zijn bedrijf om in True Food Projects.
Nevenactiviteiten:
- Lid Raad voor Dierenaangelegenheden
- Voorzitter vereniging Slow Food Achterhoek
- Oprichter Kenniscentrum Nelles (local food):